Foto

Annemarie Parau: "Speram ca meciul cu Suedia va fi prima noastra victorie!"

Intr-o echipa nationala in care, treptat, s-a facut schimbul de generatii, Annemarie Parau este, la 28 de ani, una dintre cele mai experimentate jucatoare din lot. Conducatorul de joc de la CSM Satu Mare a evoluat deja la doua turnee finale Eurobasket, in 2005 si 2007 si spera sa ajunga din nou acolo, cu echipa Romaniei, anul viitor.

Nationala Romaniei porneste in noua campanie europeana cu un staff tehnic tanar, dar si cu o echipa intinerita. Are echipa noastra potential sa obtina calificarea?

Cred ca nu sunt foarte multi cei care au incredere ca ne vom califica la Eurobasket 2013, dar noi ne dorim foarte mult. Speram din tot sufletul ca dupa ce tragem linie in urma jocurilor din Grupa D vom obtine calificarea mult dorita la turneul final european.

In calitate de coordonator de joc al nationalei, ne poti spune cum raspund fetele la comenzi?


Pot spune ca suntem pe drumul cel bun. Cel putin asa am simtit si s-a vazut in turneul international din Serbia, unde am avut primele meciuri de verificare intr-o formula complet noua.

Cum se vede nationala noastra din varful "caciulii", atat la antrenamente, cat si la jocurile oficiale?

In primul rand, in perioada de pregatire si in zilele care au mai ramas pana la primul joc oficial, incercam sa ne inchegam ca si echipa. Trebuie sa avem, insa, foarte multa rabdare, deoarece avem o echipa complet schimbata, o echipa mult mai tanara decat in anii precedent, si nu se poate obtine o omogenitate peste noapte. Cred ca la jocurile oficiale din campania de calificare vom arata ca o echipa unita, care va incerca sa dea totul…

In 13 iunie intalnim Suedia la Targoviste. Vom pasi cu dreptul in campania Eurobasket 2013?

Nu pot spune ca va fi un meci usor, deoarece Suedia are o echipa foarte buna, cu cateva jucatoare care au evoluat in Euroliga in acest sezon. Totusi, speram ca va fi prima noastra victorie, care ne va aduce si un plus de moral pentru jocurile care urmeaza.

Un mesaj pentru fanii baschetul feminin romanesc, care vor fi cu siguranta alaturi de voi in campania de calificare!

Publicul din Targoviste este un fin cunoscator de baschet. Sunt convinsa ca vor fi alaturi de noi si le multumim de pe acum ca ne vor sprijini in campania Eurobasket 2013. Avem mare nevoie de incurajarile lor si speram sa nu-i dezamagim.

Parteneri